Kaaskroketten
Porties
8
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
180 min
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Food memory
Bij kroketten denk je waarschijnlijk aan een typisch Hollandse rundvlees snack, wat het natuurlijk ook is. En deze variant vind je dus ook niet in België, maar ook daar zijn ze dol op kroketten.
Echter maken ze daar vooral varianten zoals kaas- en garnalenkroketten, ook heerlijk!! Met hier op het terras in Mechelen als verrassend element, de gefrituurde peterselie.
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 125 gram bloem
- 500ml melk
- 125 gram Emmentaler kaas
- 125 gram Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- nootmuskaat
- peper
- paneermeel
- verse peterselie
- frituurpan
Bereiding
Stap 1
Rasp of hak de kazen fijn en splits één ei.
Stap 2
Snijdt de boter in blokjes en smelt deze in de pan.
Stap 3
Voeg de bloem toe en roer het geheel tot een dikke saus. Voeg vervolgens de kazen al roerend toe tot het geheel gesmolten is.
Stap 4
Als laatste voegen we hieraan het eigeel toe, en breng het mengsel ruim op smaak met nootmuskaat en peper.
Stap 5
Vet een schaal of bakplaat in, en giet hier het mengsel op. Dicht deze af met folie en laat dit een paar uur afkoelen in de koelkast.
Stap 6
Als het geheel hard is geworden, kan je het snijden in het gewenste formaat van de kaaskroketten, waarbij ik hierbij kies voor vierkantjes.
Stap 7
Zet drie schaaltje op een rij, één met bloem, één met eigeel en één met paneermeel en haal in deze volgorde de kaaskroketten er één voor één doorheen. Zorg dat ze helemaal dicht gepaneerd zijn, zodat ze niet openspringen in de frituurpan.
Stap 8
Verhit de frituurpan op 170 graden en bak hierin in 1 minuut de peterselie knapperig. Laat deze uitlekken op keukenrol. Daarna kun de kaaskrotten per twee bakken tot deze goudbruin zijn en garneer ze met de peterselie.
Tips
- De kaaskroketten zijn prima in de vriezen, zorg wel dat ze goed gepaneerd zijn en niet aan elkaar plakken door er een bakpapiertje tussen te doen.
Tips
- De kaaskroketten zijn prima in de vriezen, zorg wel dat ze goed gepaneerd zijn en niet aan elkaar plakken door er een bakpapiertje tussen te doen.
Heerlijk om te serveren met een aïoli sausje en een frisse salade
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar