Avocadotoast
Porties
2
Bereidingstijd
10 min
Baktijd
2/10 min
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
In New-York was ik samen met mijn zusje, waar wij voor een paar nachten via Airbnb in een soort loft verbleven, heerlijk New-Yorks. Onder deze loft zat een koffietentje. Zo ééntje waar de Amerikanen zaten te studeren of aan het werk waren, een koffie to-go met een lekker stuk bananenbrood of carrot cake kwamen halen en wij als toeristen kwamen om te ontbijten. Beiden kozen we voor deze avocadotoast, met succes! We vonden hem alle twee erg lekker door de combinatie van het romige, frisse en pittige.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 2 snee’tjes (volkoren)brood
- 1/4 limoen
- 1 radijs
- chili flakes
- waterkers
- peper
- zeezout
Bereiding
Stap 1
Rooster het brood in een broodrooster of 10 minuten in de oven op 180 graden.
Stap 2
Prak de avocado en voeg hieraan het sap van de limoen toe. Breng het vervolgens ruim op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de radijs in dunne plakjes en de waterkers in steeltjes.
Stap 4
Smeer deze spread op de toast en garneer met de chili flakes, radijsjes en wat zeezout.
Tips
- Is je avocado nog niet rijp? Prik er gaatjes in en stop hem 30 seconden in de magnetron of 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Is je avocado nog te hard op te prakken, druppel alvast de sap van de limoen toe.
Tips
- Is je avocado nog niet rijp? Prik er gaatjes in en stop hem 30 seconden in de magnetron of 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Is je avocado nog te hard op te prakken, druppel alvast de sap van de limoen toe.
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar