Burger
Porties
2
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
–
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
In Nieuw-Zeeland bezochten Bram en ik de Monteith’s brouwerij. Na een leuke rondleiding, was het natuurlijk tijd om te gaan proeven. We begonnen met een tasting tray, iets wat enorm populair was in Nieuw-Zeeland. Daar maakte we dus vaak gebruik van om zo lekker veel speciaal biertjes te kunnen proeven. En wat is er lekkerder nadat je hebt gedronken, juist een burger. Deze burger was heerlijk, met rode biet. Een ingrediënt waar ze in Nieuw-Zeeland en Australië dol op zijn, en terecht wat ons betreft.
Ingrediënten / Benodigdheden
- 125 gram gekookte bietjes
- 1 teentje knoflook
- 2 hamburgers
- 2 broodjes
- Balsamico azijn
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- Sla
- Peper
- Blender/staafmixer
Bereiding
Stap 1
Snijdt de rode ui in halve ringen en bak deze een paar minuten in een koekenpan. Blus deze af met een klein scheutje balsamico azijn.
Stap 2
Bak de hamburger zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 3
Ondertussen maak je de rode bietenspread door de knoflook en bietjes met een staafmixer of blender te pureren en breng deze ruim op smaak met peper.
Stap 4
Snijdt de tomaat in plakjes en het broodje doormidden.
Stap 5
Start met het bouwen van de burger door eerst sla en tomaat op het broodje te leggen. Vervolgens komt de hamburger, en de rode ui. Als laatste smeer de rode bieten spread op de binnenkant van de andere helft van het brood en zet je deze op de burger.
Lekker met (zoete) aardappelfrietjes
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar