Goulashsoep
Porties
6
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4 uur
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
Wanneer je in Duitsland de Romantische Straße afrijdt, kom je langs het historisch stadje Rothenburg ob der Tauber. Dit stadje is nadat het in de 2e wereldoorlog is platgebombardeerd, volledig in middeleeuwse staat teruggebouwd. Erg leuk om dagje te doorheen te wandelen en typische Duitse gerechten te eten in een van de vele restaurantjes.
Als lunch hadden wij deze pittige goulashsoep met gehakt. Ik kende alleen de zachtere soepen op basis van runderlappen, maar was positief verrast door deze variant.
Combineert uiteraard goed weg met een halve liter Kellerbier.
Ingrediënten / Benodigdheden
- 250 gram gehakt
- 2 rode paprika’s
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 70 gram tomatenpuree
- 50 gram bloem
- 500ml fond
- 1,5 liter water
- 2 laurierblaadjes
- ½ eetlepel gemalen komijnzaad
- 3 eetlepels milde paprikapoeder
- Olijfolie
Bereiding
Stap 1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in reepjes. En als laatste maak je ook de rode peper schoon en snijdt deze klein.
Stap 2
Verwarm de soeppan met een beetje olijfolie, en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Stap 3
Doe de rode peper en de rode paprika erbij, en bak dit nog een paar minuten.
Stap 4
Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnzaad en bak dit nog even kort mee.
Stap 5
Als laatste voeg je de fond, 1,5 liter water en de laurierblaadjes toe en breng de soep aan de kook. Laat dit zo’n 4 uur pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
Vergeet niet af en toe te roeren
Tips
- Mocht je van een iets dikkere soep houden, voeg dan na het gehakt een paar eetlepels bloem toe of maïzena op het einde.
Tips
- Mocht je van een iets dikkere soep houden, voeg dan na het gehakt een paar eetlepels bloem toe of maïzena op het einde.
Lekker met een Kaiser broodje
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar