Mojito
Porties
2
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
–
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
Bij Azië denk ik vaak aan tempels, fantastisch eten maar ook aan happy hour!! Nou daar hebben we in Myanmar vaak gebruik van gemaakt, zeker omdat het vaak regende in de middag. Hierbij kon je meestal kiezen tussen cocktails met Bacardi of met lokale rum, waarbij die met de lokale rum echt de lekkerste waren en ook de leukste beleving hadden natuurlijk!Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 limoen
- 160ml witte Dutch rum
- 6 takjes munt
- 300 ml bruiswater
- 8 theelepels bruine suiker
- Crushed ijs
Bereiding
Stap 1
Snijdt de limoen in partjes en verdeel deze over de glazen.
Stap 2
Haal de muntblaadjes van de takjes, snijdt deze in kleine stukjes en doe ook deze in de glazen (houdt er een paar apart voor de garnering).
Stap 3
Voeg het crushed ijs toe, om vervolgens 80ml rum en 150ml bruiswater erbij te doen.
Stap 4
Meng het geheel en garneer met de overige muntblaadjes.
Tips
- Indien je geen crushed ijs hebt, kun je deze maken met ijsblokjes en een blender.
Tips
- Indien je geen crushed ijs hebt, kun je deze maken met ijsblokjes en een blender.
ရွှင်လန် – Proost
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar