Obazda
Porties
6
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
Geen
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Food memory
Iedereen die mij kent, weet dat ik dol ben op hapjesplankjes. En ook wat daarbij gedronken wordt haha! Dus ook zo toen Bram en ik op het Erdinger terras, met het oktober zonnetje op ons gezicht, in Berlijn zaten. Welgeteld het beste plekje op het terras, want het toerisme was zeer laag door Covid-19. Ondanks dat het nog geen 12 uur was, konden we het niet laten om een Erdinger te bestellen, wat doe je anders op dat terras?! En je bent tenslotte op vakantie.
En één biertje, worden er natuurlijk meer, en ik werd enorm verrast door de Erdinger Picantus, een donker aperitief bier; erg lekker. En daarbij moest natuurlijk iets te eten besteld worden, en dit werd een hapjesplank met de specialiteit uit Beieren, namelijk Obazda. Een spread met kaas en bier, de ultieme combinatie met pretzels, uien en brood.
Ingrediënten
- 125 gram camembert op kamertemperatuur
- 20 gram boter op kamertemperatuur
- 50 gram zuivelspread naturel
- 2 uien
- 20ml Erdinger (of ander biertje)
- pretzels en/of brood
- paprikapoeder
- karwijzaad
- bieslook
- peper
- zout
Bereiding
Stap 1
Snipper 1 ui fijn en snijd de ui ander in ringen.
Stap 2
Prak in een schaaltje de camembert en voeg hieraan de boter, het bier en de zuivelspread toe. Meng dit tot een egaal mengsel en voeg hieraan ook de gesnipperde uit toe.
Stap 3
Als laatste breng je het geheel op smaak met paprikapoeder, karwijzaad, bieslook, peter en zout. En maak het af met de uienringen.
Serveer deze lekkere spread met pretzels en/of brood, en de rest van de Erdinger natuurlijk!
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar