Shan noodles
Porties
2
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
–
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Food memory
Het mooie aan reizen vind ik het ervaren van de cultuur en het ontmoeten van mensen. Wanneer je in Myanmar bent, zul je ervaren dat dit hele aardige mensen zijn, die met een groepje tegelijk voor je klaar staan om je oprecht te helpen.
Om het land echt te ervaren, zijn Bram en ik op een 3-daagse wandeltocht gegaan door het binnenland met twee gidsen. Daarbij hebben we op 1 stop na, in het begin bij een traditionele poppenmaker, geen andere toeristen gezien; fantastisch!
In de regio woont de Shan bevolking, en bij een gezin thuis kregen wij deze heerlijke traditionele shan noodles te eten.
Ingrediënten / Benodigdheden
- 100 gram kip
- 1 ui
- 2 grote tomaten
- 2 eetlepels (rijst)olie
- 2 nestjes rijstnoedles
- 1 paksoi
- 1 eetlepel sojabonenpasta (miso)
- handje pinda’s
- 2 theelepels suiker
- 1/3 theelepel zout
- sesamzaadjes
- wok
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Doe twee eetlepel rijstolie in de wok en bak de ui en tomaten in 7 à 8 minuten tot een zachte massa.
Stap 2
Snijdt de kip in kleine blokjes, en bak deze een paar minuten mee. Roer regelmatig om aankoeken te voorkomen.
Stap 3
Breng ondertussen 2 pannetjes water aan de kook voor de noedels en de paksoi.
Stap 4
Voeg de suiker, het zout en 25 ml water toe en bak dit voor 5 minuten, roer ook nu weer regelmatig.
Stap 5
Snijdt de onderste 5 cm van de paksoi af en snijdt de rest in stukjes. Kook deze in 5 minuten gaar.
Stap 6
Voeg nogmaals 25 ml water toe en bak nog eens voor 5 minuten tot een dikke pasta, roer ook nu weer regelmatig.
Stap 7
Kook de noedels volgens de verpakking en hak ondertussen de pinda’s in stukjes.
Stap 8
Doe de noedels in een schaaltje, en doe daarop de tomatenpasta. Vervolgens de paksoi en maak het geheel af met de sojabonenpasta, pinda’s en de sesamzaadjes.
Tips
- Sojabonen pasta is te koop bij de toko of bij de grote supermarkten.
- Naar wens kun je de pinda’s ook even roosteren.
Tips
- Sojabonen pasta is te koop bij de toko of bij de grote supermarkten.
- Naar wens kun je de pinda’s ook even roosteren.
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar