Witte chocolademousse
Porties
5
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4 uur
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Food memory
Voor mijn vriend zijn verjaardag had ik hem een bourgondische overnachting bij een brouwerij in Mechelen gegeven. Een erg leuke stad trouwens, in onze beleving het kleine, gemoedelijkere zusje van Antwerpen.
Bij dit bourgondische arrangement bij de brouwerij kregen wij een 3-gangen diner met bij elke gang een bijpassend speciaal biertje, met als toetje deze heerlijke, maar oh zo machtige witte chocolademousse.
Ingrediënten / Benodigdheden
- 180 gram witte chocolade
- 250ml slagroom
- 2 eieren
- 40 gram suiker
- 25ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 gelatine blaadjes
- Frambozen
- Blauwe bessen
Bereiding
Stap 1
Doe de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
Stap 2
Breek de chocolade in stukken en smelt deze au-bain-marie.
Stap 3
Scheid de eieren en veel over 2 kommen. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimig mengsel.
Stap 4
Verwarm de melk voor 20 sec. in de magnetron. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme melk en voeg dit bij het eigeelmengsel. Vervolgens kun je de gesmolten chocolade erbij mixen tot een egaal mengsel.
Stap 5
Klop in de andere kom het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een spateldoor het eigeelmengsel.
Stap 6
Klop de slagroom met de vanillesuiker, en schep ook deze voorzichtig met de spatel door het geheel.
Stap 7
Giet de mousse nu in glaasjes of in kommetjes en laat voor minimaal 3 a 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 8
Garneer de mousse met de frambozen en de blauwe bessen.
Tips
- Vervang de frambozen en blauwe bessen door ander (seizoens)fruit.
Tips
- Vervang de frambozen en blauwe bessen door ander (seizoens)fruit.
Meer Recepten
Groente curry
Lekkerste curry ooit
Aubergine carpaccio
Feestelijke carpaccio
Nems
Loempia’s uit Madagaskar